5+1 λόγοι να τσεκάρεις το φίλτρο «pet friendly»

5+1 λόγοι να τσεκάρεις το φίλτρο «pet friendly»

Δύο αναστολές έχει κάθε οικογένεια όταν σκέφτεται να υιοθετήσει ένα κατοικίδιο στο σπίτι: τις τρίχες που θα κατακλύσουν τον χώρο και τις καλοκαιρινές διακοπές. Κι αν για το πρώτο η τεχνολογία έχει δώσει λύσεις με ειδικές σκούπες που σκουπίζουν μόνες καθημερινά, το δεύτερο προβληματίζει αρκετούς. 

Η απάντησή μου είναι απλή. Ψάχνοντας κατάλυμα για τις διακοπές μου τσεκάρω το φίλτρο «pet friendly». Τόσο εύκολο. Γιατί όμως να μην ξενοιάσω, αφήνοντας το σκυλί μου σε έναν ξενώνα και να χαλαρώσω στις διακοπές μου με την παρέα που έχω επιλέξει;

– Το ζώο μου είναι πάντα στην παρέα που επιλέγω. Έχουμε μία καθημερινή ρουτίνα που δεν αλλάζει και μόνο χαρές φέρνει στο σπίτι μου και στη ζωή μου.

– Τα ζώα μάς αγαπάνε και μας χρειάζονται ακόμα περισσότερο από ότι ξέρουμε. Η στέρηση της παρέας μας για ένα χρονικό διάστημα θα τα γεμίσει άγχος και στεναχώρια. Η χαρά τους μόλις μας ξαναβλέπουν απλά επιβεβαιώνει πόσο τους λείψαμε.

– Όσο κι αν αγαπάνε την ρουτίνα, τα ζώα (ειδικά οι σκύλοι) έχουν ανάγκη να γνωρίσουν καινούρια μέρη και να τα εξερευνήσουν οπτικά και οσφρητικά ερεθίσματα. Όταν αυτό γίνεται με την παρέα μας, είναι η πιο ευχάριστη διαδικασία!

– Οι ξενώνες σκύλων είναι γνωστό πως αυξάνουν την πιθανότητα μόλυνσης των ζώων με μικρόβια και ιούς στα οποία φυσιολογικά δεν εκτίθενται (π.χ. ο βήχας του κυνοκομείου).

– Οικονομική επιβάρυνση στα pet-friendly καταλύματα δεν υπάρχει, ενώ αντίθετα πολλά είναι τα χρήματα που ξοδεύει κανείς σε ξενώνες ζώων για να παραμείνει εκεί το κατοικίδιό του σε αμφιλεγόμενες συνθήκες διαβίωσης.

Bonus:

+1. Ακόμη και όταν αφήνω το σκυλί μου στην οικογένεια για να ταξιδέψω με φίλους, τσεκάρω το φίλτρο «pet friendly». Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να μείνω σε καταλύματα που αντιμετωπίζουν τα ζώα ως πηγή ρύπανσης και όχι ως πηγή ζωής.

Αργύρης Γκινούδης