Απόδραση σε 4 τροχούς

Αρχές Οκτώβρη και να σου πάλι αυτές οι μέρες που το καλοκαίρι μοιάζει μακρινή ανάμνηση. Κοιτάς συχνά έξω απ' το παράθυρο κι αναρωτιέσαι πότε θα καταφέρεις να ξεκλέψεις δύο μερούλες  απ' τη ρουτίνα..να πάρεις τη μικρή σου βαλιτσούλα και να φύγεις..

Απόδραση σε 4 τροχούς

Αρχές Νοέμβρη και να σου πάλι αυτές οι μέρες που το καλοκαίρι μοιάζει μακρινή ανάμνηση. Κοιτάς συχνά έξω απ’ το παράθυρο κι αναρωτιέσαι πότε θα καταφέρεις να ξεκλέψεις δύο μερούλες  απ’ τη ρουτίνα..να πάρεις τη μικρή σου βαλιτσούλα και να φύγεις..να πας σε μέρη γνώριμα ή κι άγνωστα,να γνωρίσεις άλλες κουλτούρες ή τη δική σου καλύτερα, να συναντήσεις νέους ανθρώπους, να φας καλά,να κοιμηθείς ακόμη καλύτερα..κι εκεί κάπου η πραγματικότητα σε επαναφέρει στην τάξη! Εν μέσω κορονωιού και καθημερινών ενημερώσεων που να πας..είσαι τρελός; Διστάζεις να ταξιδέψεις με αεροπλάνα, τρένα ή λεωφορεία, εδώ διστάζεις να σταθείς πια δίπλα σε άνθρωπο! Δεν μπορείς να βγεις εκτός χώρας, δεν ξέρεις τι θα βρεις μπροστά σου- καραντίνες, αποκλεισμούς, πολλά κρούσματα και γενικότερη αμφιβολία! Το μυαλό έχει κρασσάρει από τις τόσες πληροφορίες και σκέψεις!

Κι όμως ..υπάρχει μια λύση τόσο απλή κι εύκολη σχεδόν για όλους..το αυτοκίνητο!Μα ναι, με το αυτοκίνητο μπορείς να φύγεις για λίγο κάπου εκεί γύρω, κοντά ή και πιο μακριά, όπου μπορείς να φτάσεις δεδομένων των υπαρχουσών αλλά και των προσωπικών σου συνθηκών! Δεν υπάρχει τίποτα λοιπόν πιο γρήγορο κι εύκολο από το να το σκάσεις πάνω στους 4 τροχούς χωρίς πολλές σκέψεις κι ετοιμασίες. Αυθόρμητα, πριν σε προλάβουν τα πρέπει και τα αν!

Και για τους δύσπιστους ιδού 10 λόγοι που κάνουν το ταξίδι με αυτοκίνητο σημαντικότατη πρόκληση:

1. Φεύγεις όποια μέρα κι ώρα θέλεις.
2. Πας όπου θέλεις κι όπου φυσικά πάει το όχημα σου ή τα οχήματα γενικότερα.
3. Παίρνεις και την παρεούλα σου,τον γάτο ή τον σκύλο σου.
4. Παίρνεις τις τεράστιες βαλίτσες σου, όλο το ψυγείο (για τις λιγούρες της διαδρομής) και το μπάνιο μαζί (ειδικά κάτι πιστολακια, σίδερα κτλ για τις δύσπιστες που αρνούνται να πιστέψουν τις παροχές των δωματίων). Σημαντικότατο και οι κρεμάστρες με τα ατσαλάκωτα πουκάμισα που κρέμονται στην πόρτα!
5. Το καλοκαίρι (ή και τον χειμώνα) ρίχνεις κι έναν υπνακο αν είσαι τολμηρός και δεν έχεις βρει κατάλυμα στον προορισμό σου.
6. Είναι γενικά ένα οικονομικό μέσο ως επί το πλείστον για να πας τις διακοπές σου.
7. Έχεις μέσο μεταφοράς στον προορισμό διακοπών σου ώστε να ανακαλύψεις όλες τις γύρω ομορφιές χωρίς να χρειάζεται να χάνεις χρόνο σε ταξί και λεωφορεία.
8. Δεν φοβάσαι μην χάσεις την πτήση ή το τρένο της επιστροφής (αρκεί να μην μείνεις από βενζίνη)!
9. Μπορείς να κοιμηθείς στη διαδρομή σχετικά πιο άνετα από άλλα μέσα (αρκεί να μην είσαι ο οδηγός).
10. Στις εποχές που ζούμε και σε μια έκτακτη αλλαγή συνθηκών,παίρνεις το αυτοκίνητο κι επιστρέφεις άμεσα σπίτι σου πριν κλείσουν δρόμοι και σύνορα.
11. Κι ένας λόγος συν λόγω των συνθηκών, προστατεύεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου έχοντας το δικό σου όχημα μεταφοράς.

Κι αν μετά από όλα τα παραπάνω δεν σας έπεισα,τότε μάλλον είστε από τους γενικότερα
δύσκολους και ειδικότερα αναποφάσιστους με τα ταξίδια.

Εγώ λοιπόν που τα λατρεύω και όλα τα παραπάνω σας τα παρέθεσα ιδία πειρα, μπορώ να
πω ότι το αυτοκίνητο είναι αδιαμφισβήτητα το μέσο που σου προσφέρει την μεγαλύτερη
άνεση σε συνδυασμό με τις πιο πλούσιες εικόνες κι απίθανες ιστορίες σε ένα ταξίδι αναψυχής.

Ξένια