Ταξίδι και Εγκυμοσύνη

Ταξίδι και Εγκυμοσύνη

Είναι πολλές οι φορές που έπεσε στην αντίληψή μου γυναίκες που διανύουν μία εγκυμοσύνη να γίνονται διστακτικές ενόψει κάποιου ταξιδιού αναψυχής.Αυτό φυσικά μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους, φόβο για το άγνωστο, ανασφάλεια γιατί πιά δεν είσαι μόνη, αγωνία μήπως συμβεί κάτι αναπάντεχο, κούραση, ορμονικές αλλαγές κι άλλα πολλά. Στην πραγματικότητα όμως η εγκυμοσύνη ειδικά κατά τα πρώτα δύο τρίμηνα είναι μία κατάσταση στην οποία μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα προσαρμοσμένα αναλόγως – όταν φυσικά εξελίσσεται ομαλά. Κι εδώ θα σας δώσω τις δικές μου ιδέες και προτάσεις που έχω δει να εφαρμόζονται με επιτυχία.


Εξορμήσεις για μπανάκι στην θάλασσα

Αν η θάλασσα είναι βάλσαμο για ψυχή και σώμα, πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια μίας εγκυμοσύνης. Η θάλασσα λειτουργεί θεραπευτικά για τον εσωτερικό κόσμο της μέλλουσας μανούλας και κρατάει σε φόρμα μέσα από την ελαφριά άσκηση το σώμα της. Άκρως ανακουφιστική η θάλασσα και κατά το τρίτο τρίμηνο που το βάρος είναι αυξημένο και ο όποιος πόνος στη μέση και στα πόδια εξαλείφεται μέσα σε αυτή. Τολμήστε να αποδράσετε λοιπόν σε κοντινά μέρη και γιατί όχι σε πιο μακρινά πάντα μετά από τη συμβουλή του γιατρού σας και χαρίστε στον εαυτό σας στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης στο νερό.


Ταξίδι στο εξωτερικό

Σύμφωνα και με τους ειδικούς, μία γυναίκα με ομαλή εγκυμοσύνη μπορεί να ταξιδεύει κανονικά με αεροπλάνο έως και τον 7ο μήνα περίπου, αναλόγως και τους όρους κάθε αεροπορικής εταιρίας. Μπορείτε να επιλέξετε έναν προορισμό που η πτήση είναι ολιγόωρη κι αν επιλέξετε έναν πιο μακρινό, να φροντίσετε να σηκώνεστε συχνά να περπατάτε μέσα στο αεροσκάφος. Το σημαντικό είναι να ελέγξετε ο προορισμός σας να έχει οργανωμένο σύστημα υγείας για την πιθανότητα που κάτι χρειαστεί. Μετά από όλα αυτά είστε έτοιμες να ανακαλύψετε νέα μέρη, αξιοθέατα, φαγητά (με προσοχή) και να βγάλετε μοναδικές φωτογραφίες. Να τρώτε καλά, να ξεκουράζεστε το ίδιο καλά και μόλις επιστρέψετε, σίγουρα  θα ψάχνετε ευκαιρία να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας.


Απόδραση στην φύση

Εφόσον ένα ταξίδι είναι πάντα μία αφορμή να ξεφύγεις λίγο από την ρουτίνα και την καθημερινότητα, μία απόδραση στη φύση είναι μία από τις καλύτερες ιδέες. Καθώς τα δεδομένα αλλάζουν και η ζωή εξελίσσεται, η επαφή με τη φύση γεμίζει το νου με θετικές σκέψεις αναπνέοντας τον καθαρό αέρα. Ξεκουραστείτε, περπατήστε, εξερευνήστε, χαρείτε την ησυχία (γιατί θα σας χρειαστεί!). Γενικότερα απολαύστε τον χρόνο με τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας γιατί είναι μία μικρή πολυτέλεια που αξίζει να εκτιμήσετε. Σαν λάτρης των ταξιδιών τα θεωρώ απαραίτητα στη ζωή μας και κομμάτι αναπόσπαστο αυτής σε όλες τις φάσεις της καθώς μόνο ευεργετικά μπορεί να είναι τα αποτελέσματα αυτών.  Οφείλω να ομολογήσω ότι η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος πολύ προσωπική με πολλές αντιφάσεις που η κάθε γυναίκα τη βιώνει διαφορετικά. Είμαι σίγουρη όμως ότι ακόμη και για τις γυναίκες που διστάζουν ή φοβούνται, ένα ταξίδι – μία μικρή απόδραση, θα λειτουργούσε ευεργετικά, θα μείωνε το στρες και θα τους χάριζε δύναμη, ευεξία και χαρά.

 

Ξένια Σ.